Зимата идва в петък

Снимка: Данче Бозаджиева

Пролетният полъх в последните дни ни напомни за приближаващата смяна на сезоните.

Твърде рано обаче побързахме да изпратим зимата.

YouTube

Макар до края на седмицата времето да продължи да бъде пролетно – топло, сухо, с дневни температури до 12-15 градуса, в края на седмицата рязко ще си спомним, че още е февруари и пролетта всъщност е …далеч.

Захлаждането ще започне още в четвъртък, но в петък обстановката над страната рязко ще се влоши, показват средносрочните модели за времето, предава Дарик.

В последния работен ден за седмицата времето ще е облачно и от север на юг ще превалява дъжд, а в нощта срещу събота дъждът на много места бързо ще премине в сняг. Сериозно застудяване ще се усети в събота, неделя и понеделник.

Валежите още в събота ще спират и облачността ще се разкъсва, но ще е ветровито и студено. На много места дневните температури ще останат около и малко под нулата.

В неделя, понеделник и вторник ще остане студено, с доста ниски минимални температури, на места до минус 5-минус 8 градуса. Дневните температури също няма да са високи и ще са около и малко над нулата. Ще е предимно облачно, но главно в планините и на изток е възможно да превали сняг.

Студеното време ще се задържи до четвъртък-петък другата седмица, когато вече дневните температури ще започнат да се повишават, сочат още разгледаните модели. Хладни ще бъдат и първите дни на март.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе