16-годишен се простреля в главата при опит за селфи

16-годишно момче се простреля с газов пистолет в Бургас при опит да си направи селфи.

Пред разследващите ученикът обяснил, че намерил оръжието на улицата, посред бял ден, в градинката зад блока, в който живее, предава bTV.

YouTube

Бил с негов приятел. Двете момчета се качили до апартамента на втория етаж, за да разгледат как работи оръжието. Решили да си направят и снимки с него, но пистолетът гръмнал и ранил младежа в слепоочието. Това е версията на тийнейджърите.

Около 10 ч. сутринта съседи чули силен пукот.

„Доведеният брат твърди, че всъщност пистолетът е гръмнал, докато двамата младежи се опитвали да си направят снимки тип селфита, които да качат в социалните мрежи“, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР – Бургас.

Изстрелът попаднал в слепоочието на младежа.

„Раната е 5-6 сантиметра, не застрашава неговия живот. Имал е щастие, че се е разминал с леки наранявания“, каза д-р Константин Давчев от Отделение по неврохирургия, УМБАЛ – Бургас.

С два шева на главата, момчето ще остане за лечение в болницата. Близките му отказват коментар.

Новината за изхвърлен пистолет близо до жилищни блокове и училище развълнува живеещите наблизо.

„Събират се млади мъже с татуировки, паркират колите, където си искат, личи си от ундърграунда, 20-20 и няколко годишни, мускулести, с малко агресивно поведение“, каза Георги Кротнев.

Назначени са експертизи, които да установят собствеността на пистолета и дали е откраднат или изгубен.

Полицията работи и по друга версия – пистолетът да не е захвърлен в градинката, а да е на близки на младежа, но да не е бил регистриран.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе