Четирите най-големи банки в Италия са замесени в афери с незаконни диаманти

Италианската финансова полиция иззе над 700 милиона евро в хода на следствие за незаконни продажби на диаманти, в които са замесени четирите най-големи банки в Италия, предаде АФП, като се позова на местни медии.

Около 84 милиона евро са иззети от Банко БМП (Banco BMP), 35,5 милиона евро от Монте деи Паски (Monte dei Paschi), 32 милиона от УниКредит (Unicredit) и 11 милиона от Интеса Санпаоло (Intesa Sanpaolo), пише в. „Кориере дела сера“. Заповеди за конфискация са издадени и срещу две брокерски фирми на диаманти – Intermarket Diamond Business и Diamond Private Investment, съответно за 253 и 328 милиона евро.

YouTube

Тези фирми са разследвани по подозрение, че са използвали посредничеството на банките за продажба на диаманти на много по-висока цена от реалната. Следствието започна след като телевизионно предаване през 2016 г. разкри, че диамантите, предлагани от двете брокерски фирми, са били на двойно по-висока цена от реалната на международния пазар на диаманти, добавя вестникът. Банките, които действали като посредници между клиентите и брокерите, взимали огромни комисиони, уточнява АФП.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе