Най-добрите от Автото отиват на различни състезания в страната

През месец февруари в ПГТС „Христо Смирненски” се проведоха първите етапи (училищни кръгове) на националните състезания по професионална подготовка.

В състезанието „Най-добър млад техник в машиностроенето” учениците решаваха тест и две приложни задачи. Класираха се двама   – Десислав Иванов и  Виолин Банчев  за националния кръг, който ще се проведе в Горна Оряховица.

В надпреварата по строителство учениците правиха облицовки по стени и шпакловки. Демонстрираха умения за работа с инструменти и строителни материали, показаха изученото в часовете по теория и практика. На регионалното състезание „Най-добър млад строител” във Варна гимназията ще бъде представена от Димитър Маринов. Гости бяха арх. Донева, Спас Петров – представител на фирма „ВАЛИ 10” ЕООД  – Разград и инж. Ангелова – директор на гимназията.

Проведе се и училищният етап  на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”. Участниците преминаха през различни изпитания – теоретична част  и практическа задача за автомонтьори и по управление на МПС. Най-добрите – Ашкън Ахмедов, Еркан Халилов, Махмуд Махмуд и Габриел Петров – заминават на регионално състезание в град Силистра. Събитието беше удостоено от инж. Ангелова – директор и от бившите преподаватели по професионална подготовка в гимназията – инж. Хаджистанчев, г-н Колев и г-н Обрешков.

Целта на състезанията е да се осигури възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират теоретична подготовка, практически умения и компетентности, придобити при обучението по професии.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе