Разбиха група за трафик на мигранти в София

Специализираната операция е проведена на 24 февруари на територията на столицата.

В хода й е неутрализирана престъпна група, занимавала се с трафик на мигранти от Турция. Нейният лидер – афганистански гражданин, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец, е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

YouTube

Според събраните до момента данни, групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Тя е организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили). В рамките на образуваното досъдебно производство продължава уточняването на размера на реализираните от групата сериозни печалби от престъпната й дейност.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе