Пожар изпепели къщата на семейство с 2 деца и 3-то на път

Пожар остави бременна в деветия месец жена и семейството ѝ без жилище. Младото семейство има още две малки деца.

Огънят лумнал в дома на Димитрови в пловдивското село Брестник в неделя сутринта, около 10.00 часа, докато семейството закусвало. За минути пожарът обхванал цялата къща.

YouTube

Докато закусвахме, започна да се усеща странна миризма. Съпругата ми видя гъст пушек да излиза откъм фасадата и комина. Веднага взехме мерки, изпръскахме два пожарогасителя, обадихме се на телефон 112. Успяхме да евакуираме децата, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия Иван Димитров.

Пожарът е тръгнал от мястото на свързване на димоотвода с коминното тяло. От тук се появява съмнението за техническа неизправност от страна на фирмата, изградила къщата, добави мъжът.

За да си позволи да я построи, семейството на Петър Димитров изтеглило кредит от над 240 000 лева. Имотът е застрахован, но средствата от застраховката ще покрият само част от щетите.

Бременната му съпруга Тина уточни, че семейството се е нанесло в къщата през август миналата година.

Едва шест месеца живяхме тук. Това, което се случи, доста ни разтърси, но смятам, че както веднъж се справихме, ще се справим и втори път.

В момента сме при едната ми сестра в Пловдив, облечени сме, не сме и гладни. Важното е да сме здрави и да мислим по позитивен начин, добави жената.

Тече мащабна акция за финансова подкрепа на семейството. Приемаме неща от първа необходимост за децата – дрехи, играчки, памперси, както и електроуреди, каза кметът на Брестник Елена Проданова.

Ще помогнем с всичко, с което можем. Трагедията е огромна, заявиха съседи на младото семейство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе