Затварят прохода Шипка за 3 март

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 22.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка – Казанлък.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

YouTube

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира както следва:

– От 05.30 ч. до 13.00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОДМВР-Габрово;

– От 13.00 ч. до 18.00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.

От 05.30 ч. до 13.00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък до връх Шипка;

– От 13.00 ч. до 18.00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе