22-годишен е задържан за убийството на таксиметров шофьор в Разград

Снимка: ОДМВР - Разград

Подробности около изясняването на случая бяха оповестени днес от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев и окръжния прокурор Тихомир Тодоров. В резултат на предприетите от криминалисти от ОДМВР-Разград и ГД „Национална полиция“ незабавни оперативно-издирвателни действия след извършено тежко престъпление в Разград, в полицията бе задържан заподозрян за деянието.

Убийството на таксиметров шофьор в Разград е било с цел грабеж, съобщи на пресконференция днес окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Сред събраните улики и веществени доказателства са опожарения телефон на жертвата и окървавени 20 лв, които извършителят веднага е проиграл в хазартна зала. Повдигнатото обвинение срещу 22-годишният автор на престъпното деяние от лознишкото село Каменар е по чл.199 от НК. Има данни, че младежът е влязъл от Германия в България на 22 февруари. Той е абсолютно непознат за полицията – няма криминални регистрации, нито глоби или санкции, уточни директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. „Това е едно съвършено нелепо и безпричинно престъпление”, добави той.

YouTube

Жертвата и извършителят не се познават, таксито е избрано на случаен принцип, но целта е била да се вземе оборота на шофьора. „В крайна сметка животът на Красимир струва едни 20 лв”, каза пред медиите окръжният прокурор на Разград. Продължава работата по документиране на убийството. Назначени са експертизи на веществени доказателства, които да покажат има ли наличие на упойващи вещества. Предстои да бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража” за извършителят на деянието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе