Тийнейджъри обраха ресторанта на бивши работодатели във Велинград

Охранителни камери заснеха нагъл обир в ресторант във Велинград.

За случая сигнализираха собствениците на обекта в рубриката „Дръжте крадеца”, предава NOVA. Оказва се, че зад кражбата стоят бивши служители на ресторанта. Малко след обира има и арестувани.

YouTube

На кадрите от камерите се вижда как двама души с маски на лицата проникват в склада на ресторанта.

„Наши бивши служители влизат необезпокоявано в нашия ресторант. Взимат оборотните пари, няколко бутилки алкохол и напускат ресторанта необезпокоявано. Малко по-късно установихме, че сме обрани. Дойде полиция, свършиха си работата и разпитаха заподозрените. Трима са извършителите – момиче на 16, момче на 17 и още един пълнолетен на 18. Установената сума от нас е 5200 лева и бутилките алкохол, които са на стойност 100-200 лева, не повече. Трябва да има справедливост, защото на някои от извършителите родителите са на високи постове. Ние няма да сме първият обект, от който ще бъдат взети оборотни пари, но нека повече хора знаят за случая и да не се потули”, коментира Нели Гончева, собственик на заведението.

Тийнейджърите са извършили кражбата в нощта на 3 срещу 4 март. На следващия ден са били задържани. От управата на ресторанта твърдят, че преди кражбата един от бившите служител е започнал кампания в социалните мрежи срещу тях.

От полицията в Пазарджик съобщиха, че извършителите на кражбата са заловени за броени часове от служители на „Криминална полиция“, като с тях вече работят криминалисти и инспектор от „Детска педагогическа стая“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе