Осъдиха германец тровил колегите си с живак

Германец беше осъден на доживотен затвор, защото тровил колегите си, като слагал живак и други опасни субстанции в сандвичите им в продължение на няколко години, предаде Асошиейтед прес.

В резултат на това един човек изпаднал в кома, а други двама са със сериозни бъбречни проблеми.

YouTube

Делото се гледаше в съда в Билефелд на над 300 километра западно от Берлин. Подсъдимият, който е на 57 години, беше признат за виновен по обвинения в опит за убийство. Той получи максимална присъда, предава БТА.

Мъжът, идентифициран като Клаус О., беше арестуван миналия май, след като кадри от охранителна камера показаха как той слага подозрителен прах в сандвич на колега в компанията, в която работел в град Шлос Холте-Щукенброк. При обиск в дома му била открита и примитивна химическа лаборатория и субстанция, която съдията по делото Георг Цимерман определи като „по-опасна от всички бойни агенти, използвани през Втората световна война“.

Мотивите на Клаус О. остават неясни. По време на процеса той отказа да говори. Прокурори смятат, че той просто е искал да види колегите си съсипани във физически план.

В резултат на натравянето с олово и кадмий двама колеги на Клаус О., съответно на 27 и на 67 години, получили хронично бъбречно заболяване, като и при двамата има риск да развият рак.

Стажант на 23 години пък изпаднал в кома, след като погълнал живак със сандвича си. Той е с трайно мозъчно увреждане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе