Световната мрежа стана на 30 години

Днес е специален ден за технологичната индустрия, тъй като е свързан със създаването на интернет във вида, в който сме свикнали да го виждаме днес. Търсачката на Google днес ни напомня за личността на Тим Бърнърс-Лий. С неговото име се свързват няколко впечатляващи открития, сред които и полагането на основите на Световната мрежа „World Wide Web“. Историята на легендарните три символа „W“ започва след като предлага на днешната дата преди 30 години създаването на платформа с името „Information Management: A Proposal“.

Тогава Тим Бърнърс-Лий е 33-годишен софтуерен инженер, чиято концепция предвижда изграждането нa мащабна база данни от свързани помежду си връзка известна като „Mesh“. Основната цел с е подобнa архитектура да се улесни значително работата на учените в CERN, като им се позволи да споделят огромна информация за научните разработки на няколко компютъра. Докато работи над този проект Тим Бърнърс-Лий създава първия мрежов сървър, браузър и уеб сайт в интернет. Всичко това се случва в неговата лаборатория в CERN.

YouTube

Предложението на Тим Бърнърс-Лий въвежда модерните функции, на които днес е базирана уеб мрежата, сред които HTML, URL адресите и HTTP протокола. Малко са изобретенията, които да са оказали толкова внушително влияние върху ежедневието ни, колкото интернет. Водещото предимство на смартфоните е постоянният достъп до либералната концепция за „World Wide Web“, която е теоритизирана от Тим Бърнърс-Лий.

Вероятно, ако не бяха неговите открития нямаше да прекарваме толкова много време пред компютрите. Модерното общество предлага много предимства, но и крие рискове свързани със здравословният начин на живот, които лесно могат да бъдат отстранени с доказани решения като Диета 159. По този начин можем да сме оптимално креативни и пълноценни, което дължим на древни традиции и работата на Тим Бърнърс-Лий.

digital.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе