Светослав Дяков: Чака ни труден мач срещу Септември (ВИДЕО)

Снимка: Ludogorets TV

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде интервю за клубната телевизия два дни преди последния мач от редовния сезон срещу Септември. Халфът говори за победата над Левски с 2:0 на стадион „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“, както и за предстоящия сблъсък на „Лудогорец Арена“ в събота.

– Премина ли еуфорията след победата над Левски в София?
– Премина. Нарадвахме се на победата. Това бе хубав успех, който е доста ценен за нас. Във футбола обаче винаги най-важен е следващият мач. Настроени сме за следващата битка.

YouTube

– В отзивите след мача много специалисти коментираха, че Лудогорец тотално е надиграл противника. Как го постигнахте?
– Моето мнение също е, че надиграхме Левски. Постигнахме го с много себераздаване, с голям хъс. И, разбира се, със спортно-технически качества, с каквито разполагат нашите футболисти. Защото без да обиждам съперника, за момента нивото на футболистите в Лудогорец и организацията в нашия клуб са много по-добри от тези на Левски.

– На какво се дължи рязката промяна в играта на Лудогорец в сравнение с първите мачове от пролетния дял?
– Едва ли аз мога да кажа най-точно на какво се дължи. Наистина в първите пролетни мачове не давахме най-доброто от нас, но постепенно след мача с Левски ще вдигаме още повече нивото и ще покажем истинските си възможности. Тези, които демонстрирахме в София, а не лъкатушенето от първите двубои.

– Специално ти и Серкан Юсеин получихте доста похвали за представянето си на „Георги Аспарухов“?
– Похвалите са за целия отбор. Не трябва да се отличават двама човека. Ако трябва да съм честен, целият отбор игра много добре. Всички футболисти се вложиха и се раздадоха за Лудогорец, което е най-важно. Имаме страхотни играчи. Когато те играят за името на отбора, на всеки съперник му е много трудно. Серкан е младо момче. Много талантливо. Надявам се покрай нас, по-опитните, да расте и един ден да бъде основен футболист и лидер на този тим.

– Предстои домакинство на Септември. Какво очаквате от тази среща?
– Очаквам да спечелим. Очакванията са да бием във всяка среща. Знаем, че няма да е лесно. Съперникът изживява трудни дни. Последните им резултати не са от най-добрите. Но съм сигурен, че ще подходим концентрирано и ще спечелим.

– Кой е основният конкурент на Лудогорец за титлата?
– Левски и ЦСКА-София остават да се борят с нас. Това са отборите, които трябва да преборим.

– Кой ще е решаващия фактор за спечелването на титлата този сезон?
– Силата на футболистите във всеки отбор. Лудогорец затова има предимство в момента с точките. Като тим сме най-добри и трябва да запазим това ниво. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе