5 неща, които не трябва да изхвърляте в канала

Хората имат навика да изхвърлят всякакви неща в мивката или тоалетната, без да се замислят за последствията.

Някои от тях обаче могат да задръстят тръбопровода и да причинят доста проблеми. 

YouTube

Ето нещата, които не трябва да изхвърляте в мивката и тоалетната:

1. Ориз и паста

Пастата и оризът имат способността да абсорбират вода и многократно да увеличават обема си. Поради това вероятността да заседнат в канала е огромна.

2. Черупки от яйца

Хората смятат, че ако натрошат черупките, всичко ще е наред и няма да заседнат в тръбите. Но това не е така. Малките парчета черупки могат да заседнат една в друга и така да се превърнат в една голяма черупка, която да задръсти тръбите.

3. Брашно

Само се представете консистенцията на смес от брашно и вода – тежко, лепкаво нещо, което има всички качества да доведе до задръстване на канала.

4. Лекарства

Някои хора живеят с погрешната представа, че лекарствата се разграждат лесно във вода и спокойно ги изхвърлят в мивката и ли тоалетната. Истината, че те замърсяват водата с химикали и попадат в почвата. Водните филтри могат да се справят с повечето микроорганизми, но няма филтър, който да почисти съставките на разложено лекарство във вода.

5. Косми

Космите са най-честите причинители на запушените канали в банята, особено ако имате дълга коса. Акопопаднат в канала, космите се натрупват и стават на топка, която не може да се абсорбира. Затова хвърляйте космите в боклука и решете косата си преди да си вземете душ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе