6 мерки, с които да избегнем инфекции след секс

Обичате ли задължително да взимате душ преди секс?

А кога за последно спахте с мъжа си без да се изкъпете? Спонтанността може да разнообрази интимните отношения, но и да ви донесе неприятни последици. Дори и да преспите с някой само за една нощ, може да хванете куп инфекции, ако не вземете подходящите мерки.

YouTube

Има няколко прости неща, които всяка жена трябва да направи след секс, за да не й се налага да лекува гъбички или други проблеми, създаващи й дискомфорт:

1. Уриниране

Дори и да не ви се ходи до тоалетната, постойте няколко минути в леглото и направете опит да уринирате. Това съветва д-р Алиса Дък, автор на книгата „От А до Я за вагината“. По този начин ще намалите риска от навлизането на бактерии в пикочните пътища.

2. Леко измиване и подсушаване

Потта от мъжа, неговата слюнка или бактерии, попаднали по тялото ви от ръцете му, могат да увеличат риска от развитие на гъбична инфекция. Използвайте специални мокри кърпички, за да забършете интимните си части, след което се измийте с хладка вода. За да запазите баланса на вагиналната флора, в никакъв случай не правете интимен душ, а просто се намажете с интимен гел с лека формула и изплакнете.

Не ползвайте стара кърпа или тази на партньoра, за да не си докарате бактерии от тях.

3. Прием на червена боровинка

Червената боровинка е силен антиоксидант. Тя има антибактериални свойства и затова се препоръчва при жени с цистит и проблеми с пикочните пътища. Може да изпите концентриран сок от червена боровинка непосредствено след секс, за да сте сигурни, че няма да хванете някоя инфекция.

4. Използване на памучно бельо

След като се освежите в банята, сложете си памучно бельo. То позволява на кожата да диша и предотвратява появата на инфекции. За разлика от него, изкуствените материи запарват и задържат влагата в кожата, което е идеалната среда за развитието на гъбички. 5. Повече вода
Ако сте се разгорещили в спалнята, със сигурност сте загубили много течности. Никога не си лягайте без да пийнете малко вода след секс. Това спомага за хидратацията на тялото.

6. Прием на пробиотици

Ако сте правили секс на някое по-нетрадиционно място, например в колата или в парка, може би сте си изкарали страхотно. Но средата около вас предразполага към появата на инфекции. Дори и да е късно, опитайте да хапнете кисело мляко или храни, в които има много пробиотици. Те помагат не само при проблеми с червата, но и при бактериална вагиноза.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе