Започва петото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“

Започва петото издание на конкурса за детска рисунка на тема „Великден през моите очи“. Художническата надпревара се провежда под патронажа на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Целта на конкурса е подрастващите да се запознаят и включат в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден.

YouTube

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.

Всеки участник има право да представи една творба.

Материалите и техниката за изработването на рисунките са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив. Има обаче изискване за формат – А4 /21 см. х 29,7 см./.

Творбите не се връщат и не бива да се паспортират.

Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 15 април, а награждаването е насрочено за 23 април от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация.

Всички участници ще получат грамоти, а класираните във всяка възрастова група от първо до трето място – предметни награди. Предвидени са и поощрителни награди за оригиналност. Общият награден фонд е 1000 лева.

Очакваме от малките художници да представят своя творчески поглед към празника – с емоциите на деца и възрастни около подготовката на Великден, с традициите, които се спазват на празника и с любимите за децата моменти, свързани с него. 

Ето и целия регламент на конкурса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе