Дама ослепя след хиалуронов филър

Стремежът към красота е естествен процес и е абсолютно нормално да опитваме да постигнем перфектна визия. Понякога е нужно съвсем малко, за да подобрим природните си дадености и в този случай на помощ идва нехирургичната ринопластика. В случай обаче, че решим да се възползваме от услугите, които тя предлага, е важно да се доверим на специалисти в областта и да не правим експерименти със здравето си.

За пореден регистриран случай на ослепяване след инжектиране на хиалуронов филър, който този път идва от Русия разказва Баад. Инцидентът се е случил на 25 декември 2018 година по време на корекция на нос с филър. Лекарят, който се занимава с лицево-челюстна хирургия, твърди, че е работил с канюла 22G. Пострадалата пациентка разказва, че по време на самата процедура е почувствала болка и ѝ е притъмняло пред очите, като незабавно е уведомила медика за това. Моментално са предприети мерки и мястото било инжектирано с хиалуронидаза, след което по спешност пациентката е закарана в офтамологична клиника за ретробулбарна инжекция, която така и не била осъществена, имайки се предвид възможните допълнителни усложения.

YouTube

Историята е апел както към колегите, така и към пациентите ни: носът е една от най-опасните зони за инжектиране на филър. В случая той е запушил a.ophtalmica и винаги присътства и опасност за инсулт и като следствие смърт… от едно банално инжектиране на филър в нос или зона под очите.

В момента клиниката, в която се е случил инцидентът, е затворена и се водят следствени процедури, лекарят също се разследва, заведено е и дело. Освен това медикът е нарушил закон, тъй като според Закона на Руската федерация филъри могат да инжектират само дерматолози, преминали допълнително образование и пластични хирурзи, но не и лицево-челюстни хирурзи.

Източник: baad.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе