Над 5 милиона души искат отмяна на Брекзит

Повече от 5 млн. души искат отмяна на Брекзит.

Това показва справка с публикувана в интернет петиция по темата.

YouTube

Това е най-популярната петиция в британската история, информира News.bg.

Документът бе подкрепен и от водещи политици като лондонския кмет Садик Хан, шотландския лидер Никола Стърджън и редица членове на Парламента.

Той продължава да привлича подкрепа след като стотици хиляди протестираха в центъра на Лондон в събота с искане за нов референдум.

Правителството обаче няколко пъти вече отсече, че волята на гласоподавателите е била друга и второ допитване няма да има.

На референдума на 23 юни 2016 г. 17,4 млн. гласоподаватели, или 52 процента, подкрепиха Брекзит, докато 16,1 млн. души, или 48 процента, подкрепиха оставането в Общността.

По-рано тази седмица Европейският съюз се съгласи да предостави на Обединеното кралство отлагане на първоначалната дата на излизането от Общността, а именно 29 март. Великобритания има време да реши до 22 май, ако парламентът приеме споразумението за излизане следващата седмици и до 12 април, ако не го направи.

Британският финансов министър Филип Хамънд обяви, че в случай на Брекзит без споразумение Великобритания ще има средствата да подкрепи икономиката си в краткосрочен план, но няма да може да елиминира финансовите опасности в дългосрочна перспектива и това ще бъде катастрофално за британската икономика.

Коментарите на Хамънд идват в момент, когато се появиха информации в британските медии, че най-малко 11 министри от британското правителство се опитвали да свалят от власт Тереза Мей заради нейните действия в процеса по Брекзит.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе