Вижте най-скъпия парфюм в света

Парфюмерийна компания от Обединените арабски емирства (ОАЕ) твърди, че е създала най-скъпия парфюм в света.

Наречен Shamukh – „заслужаващ най-доброто“ на арабски – и с цена от $1 295 000 за три литра, неговите производители казват, че ароматът е създаден след 3 години изследвания и 494 парфюмни проучвания.

YouTube

Той се продава в италианска кристална бутилка от муранско стъкло, украсена със златен сокол, арабски коне, рози и глобус, съдържаща 3 571 диаманта – общо 38.55 карата – гигантски перли, два килограма 18-каратово злато и над пет килограма чисто сребро.

Нещо повече, бутилката седи на мек кожен щанд, висок почти два метра, разказва CNN.

Създателите на парфюма The Spirit of Dubai, част от луксозната марка Nabeel, казват, че изобразените с бижута животни на шишенцето и съставките на парфюма, събрани от различни краища на света, разказват историята на Дубай.

Парфюмът съдържа нотки на сандалово дърво, мускус, иланг-иланг, турска роза, индийски агар, мускус и пачули.

Но именно бутилката е тази, която поставя два рекорда на Гинес: за най-много диаманти, поставени върху шише за парфюм, и за най-високото налично в търговската мрежа дистанционно контролирано шише за парфюм.

Основателят и председател на Nabeel Perfumes Group Ашгар Адам Али стои до парфюма Shumukh на стойност $ 1.295 млн.

Детайли за купувача на единствената по рода си бутилка парфюм все още не са оповестени, но обществеността може да я види на показ в Dubai Mall до 30 март.

Shamukh се присъединява към пазарната ниша за ултра-разкошни парфюми. Според Световните рекорди на Гинес най-скъпият комерсиален парфюм е Clive Christian No.1 Imperial Majesty, който е пуснат в 10 бутилки през 2005 г. на цена от $205 000 за по 500 милилитра (цената включва доставка чрез Bentley).

През 2018 г. беше представен и парфюмът Le Monde sur Mesure от френската компания Morreale Paris с бутилка, завършена с два килограма злато с 1000 диаманта, и уникален аромат, проектиран от купувача. Компанията тогава обяви пред CNN, че петлитровата бутилка се продава за 1,8 милиона долара.

Въпреки по-високата цена на Le Monde sur Mesure, Shamukh е по-скъп на милилитър ($431.7 срещу $360).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе