Стартира Маратона на четенето

Навръх Международния ден на детската книга, по традиция РБ „Проф. Боян Пенев” по вълнуващ начин стартира Маратона на четенето. В Тийн зоната деца от Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс” подеха по маратонски тази чудесна инициатива, която мотивира и стимулира подрастващи и възрастни по-често да посягат към книгите.

Книгите оживяват, когато се прочетат, сподели главният библиотекар Галя Ралева, която приветства палавниците.

YouTube

Гръцката приказка „Златното бузуки” щафетно прочетоха с патос Соня, Никола и Берк. Те са от различни училища, но ги обединява  любовта им към книгите. Ралева съумя по интересен начин приятно да провокира детското присъствие и заедно да обобщят посланието от приказката. Това даде поле за споделености от страна на любознателните възпитаници на център „Резонанс”. Разбрахме, че книжките от препоръчителната литература много им харесват. Коментираха и любими заглавия – „Мечо Пух”, Приказките на Андерсен, забавните истории на Карлсон. Соня – ІV клас, СУ „Христо Ботев” има желание да стане библиотекар и репортер; Никола- ІV клас, ОУ „Васил Левски”, внук на Владимир Зарев, все още търси своята любима професия; Берк – ІІ клас ОУ „Никола Икономов” желае да стане личен лекар. Убедени са, че за да станат такива трябва много книги да прочетат.

И за да се превърне Маратона на четенето в красиво преживяване, главният библиотекар разходи децата в Библиотеката. Специалните гости имаха възможността да посетят всяко кътче на културната институция и да усетят, че Библиотеката е място не само за книги, но и за любими занимания в Творческия кът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе