Агресивен питбул тормози гражданите на Монтана

Агресивен питбул тормози жителите на Монтана, а преди седмица отново е нападнал куче разхождано от стопанина си.

Преди около година озверял питбул напада майка и пълнолетната й дъщеря докато разхождат своя домашен любилец. Първоначално собственикът на животното дори не е обърнал внимание на случващото се. След като ухапва младото момиче, агресивното животно се хвърля върху кучето им. 42-годишната жена с риск да бъде разкъсана от питбула се опитва да отърве своя домашен любимец от захапката на кучето.

YouTube

От Слънчевата градина и парк Монтанезиум се събират хора, но никой не смее да помогне на жената да озапти разбеснялото животно. Подаден е сигнал на телефон 112 и малко преди да пристигне полицията, собственика на питбула (явно поразсънил се от суматохата около него) с юмруци опитва да усмири кучето си. Малко след това кучето на жената се откъсва от захапката на питбула и скача в канала. Тя успява да върже вече усмиреният питбул за стълб на осветлението в парка. /Бел. ред. : На следващият стълб има камера от наскоро сложеното видеонабюдение на парка./

На мястото на произшествието пристигат патрул на полицията, гражданска защита и линейка.

Двете жени са откарани в болницата. Екипа на Гражданска защита дори не се опитва да приближи вързаното куче. Палят автомобила си и поемат обратно. Кучето е заминато вързано на стълба в парка.

Прокуратурата:

Образувана е преписка с входящ номер 1271-2018 година по описа на Районна Прокуратура в Монтана. Наблюдаващ прокурор е Нина Вълчева. Делото е прекратено по неизвестни засега на нас причини. Пострадалите са уведомени по пощата. В полицейският бюлетин случаят не е отразен.

Източник: nwn.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе