Опасност от наводнения в страната

Синоптиците предупреждават за обилни валежи през тези дни – най-вече в Югозападна България.

Най-много дъждове се очаква да паднат през днешния ден. В 16 области е обявен жълт код за лошо време. Хидролозите предупреждават за възможни наводнения и затова се следят коритата на някои реки, сред които Арда, Марица и Искър.

YouTube

По-значителни количества валежи се очакват в Западна и Централна България. Най-много – над 35 л/кв.м, те ще са в Рило-Родопската област и в западната част на Стара планина, каза в предаването „Тази сутрин” синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева, предаде bTV.

През изминалата нощ в Родопите количествата на валежите са най-съществени – над 20 л/кв.м. В София те са 21 л/кв.м. В отделни райони на Родопите количествата вече надхвърлят 30 л/кв.м. Привечер се очаква валежите да отслабнат.

Днес ще е един от най-хладните дни и максималните температури няма да надхвърлят 12-17 градуса. В сряда с разкъсване на облачността в отделни райони на страната температурите ще започнат да се повишават. На повечето места те ще са 15-20 градуса през следващите дни. Чак към края на седмицата и в началото на следващата се очаква в страната да нахлуе по-хладен въздух и отново да има понижение на температурите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе