170 кг. кокаин изплуваха край Шабла

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла, съобщи на заседанието на Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов, съобщи БГНЕС.

Заловени са 170 кг кокаин. Шест пакета с кокаина са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под нивото на морската вода. Вероятно става въпрос за схема за предаване на пратките наркотици в открити води, допълни Маринов.

YouTube

Още от петък Румънската полиция провежда мащабна операция, след като на брега на Черно море бяха намерени пакети с наркотици. От тогава около 300 полицаи и 14 кораба на бреговата охрана патрулират по брега. В операцията участват хеликоптери и гмуркачи.

Преди два дни на няколко плажа край Констанца изплуваха още около 150 килограма кокаин. Румънската полиция призова местните жители да не отварят пакетите. Наркотикът е с висока концентрация – над 90% и досегът с него може да е опасен.

Смята се, че през Румъния се транзитират наркотици от Латинска Америка за Европа.

Предполага се, че намерените пакети са част от голяма пратка от около тон кокаин, засечена на кораб преди около две седмици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе