Митнически служители задържаха хиляди „маркови“ маратонки на пристанище „Варна“

Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и Териториална дирекция Северна морска задържаха 13 210 чифта „маркови“ маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост.  
Маратонките и опаковъчните кутии  с обозначения  на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите служители и служители на Гранична полиция. Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“.

 

YouTube

Снимка: Агенция „Митници“

При  извършената проверка,  зад  първите два реда спортни обувки,  които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „Adidas“ и „Adidas Stan Smith“,  2160 чифта маратонки с лого на „Nike“ и отделно  7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни  марки.

„Марковите“  маратонки и опаковки са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

Снимка: Агенция „Митници“

Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават права на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе