Отвориха 8 нови гишета на Дунав мост

Отвориха осем гишета за обработка на документи на КГПП – Русе.

Днес отвориха за движение новите трасета на Дунав мост. Първите ТИР-ове преминаха по тях преди обед и се отправиха към откритите вече 8 гишета за обработка на документи.

YouTube

Трасетата ще разделят потоците на леки и товарни автомобили. С пускането на 4 пътя за коли и 4 за товарни камиони се очаква обработката на документи да става по-бързо и по този начин да се облекчи движението, особено през предстоящите Великденски празници. Визуално пътищата са като старите откъм западната страна на граничния пункт. Старата връзка ще е само за изходящия трафик, пише briagnews.bg.

Организацията е временна, защото е издаден акт 15, при получаването на акт 16 се очаква да бъде направено и официалното откриване. Припомянме, че в средата на март шефът на АПИ Георги Терзийски инспектира реконструкцията на платното на пътя Русе – Силистра, при входа на Русе, и каза, че ремонтът ще приключи окончателно през април. С изграждането на второ платно в участък от около 300 метра се подобрява пропускателната способност на пътя към „Дунав мост“. Отсечката започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на града в посока Силистра.

Със завършването на проекта съществуващият двулентов път се разширява до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен. Проектът се изпълнява със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за над 1 млн. лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе