Как да направим разграничение между отговорните и измамните фирми за кредити?

В днешно време многобройни фирми за бързи кредити и небанкови институции заливат пазара. За съжаление не всяка една от тях е добронамерена, затова е важно да се уверите, че институцията ,към която смятате да се обърнете, е лицензирана. Информация за регистрацията и лиценза на всяка фирма би трябвало да можете да намерите на нейния сайт. Ако не успеете да откриете тази информация онлайн, винаги можете да се свържете с отдела за обслужване на клиенти на дадената фирма по телефона.

Отговорните кредитни институции представят цялата необходима информация относно сключване на договор с тях. Описани са лихвените проценти по различни видове заеми, а също така и всички такси, свързани с тегленето на кредит. Ако попаднете на фирма, която не предоставя тази информация на потребителите си, бъдете много предпазливи и поискайте да видите всички условия, свързани с тегленето на заема.

YouTube

Друг важен фактор, който отличава измамните фирми от тези, които предлагат реални продукти на клиентите си, са допълненията към договорите за кредити. Много от измамните небанкови институции добавят „екстри“ към споразуменията за заем, които допълнително утежняват сумата за връщане. Това се прави с цел клиентът да не може да върне пълната сума по кредита си и съответно да бъде санкциониран. За да не попаднете в подобен капан, винаги четете всички условия по договорите за заем, които подписвате. Понякога подобни допълнителни услуги може да са скрити и в дребния шрифт с пояснения.

Въпреки че се срещат и измамни фирми, не трябва да се разубеждавате да изтеглите заем, когато имате нужда от такъв. С достатъчно предвидливост и разумен подход, бързите кредити могат да са отличен източник на допълнителни финанси. Единственото нещо, което трябва да предприемете, за да не попаднете в кредитна измама, е да се информирате за всичко, свързано с потенциалния кредит, преди да сключите договор. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе