Всички гишета на „Дунав мост“ ще работят за празниците

Всички гишета за влизане в България на ГКПП „Дунав мост“– 4 за леки и 4 за тежкотоварни автомобили, ще бъдат отворени по време на Великденските празници, когато се очакват десетки хиляди автомобили от Румъния да пристигнат у нас.

Само в „Златни пясъци“ до момента има резервирани 15 000 места, като подобна е ситуацията и в останалите черноморски курорти. Тъй като празниците при румънците са слети, се очаква огромен трафик на 25 април и на 1 май, когато вече ще се прибират у дома си, предава Русе Медиа.

YouTube

За безпроблемното преминаване на превозните средства през Дунав мост е създадена организация с румънските власти, Агенция „Митници“ и Гранична полиция, като целта е да не се допускат задръствания, каза директорът на ОД на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов.

От „Пътна полиция“ – Русе са дадени препоръки във връзка със знаците, които трябва да бъдат поставени около граничния пункт. Те са свързани най-вече с тежкотоварните камиони – да има указателни табели за движението им, къде да обръщат, къде да не спират, кога да тръгват, за да не се налага полицейски екипи да регулират движението, обясни началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Михаил Манов.

Заради очаквания трафик по празниците по пътищата у нас, ще има засилено полицейско присъствие на Русе-Бяла и Русе – Разград. Патрулите ще бъдат демонстративно на пътя, особено в най-натоварените часове – на 25 април от 14 до 20 ч, на 26 април от 10 до 18 ч, на 29 април от 14 до 20 ч.

Ще има и временно ограничение на движението на тирове над 12 тона на 25 и 29 април, съгласувано с АПИ.

По време на почивните дни ще върви и специализирана полицейска операция за скорост, правоспособност, колани, употреба на алкохол и на наркотици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе