Талисмани, които пазят дома

Opened wooden door to modern living room interior with chair, soft divan and bouqet of a white flowers.

Добър талисман, който можете да поставите на видно място в жилището си, е фигурката на слонче. Смята се, че то пази обичта на близки и роднини, като гарантира за тяхната вярност.

Най-подходящи за дома са живите растения. Освен свежестта, която се носи от тях, зеленият им цвят излъчва положителна енергия – така необходима на всеки дом. Като най-силни за дома се препоръчват дървото на парите, дървото на щастието и бамбукът.

YouTube

Балансът в дома се държи и от огледала и камбанки. Огледалата обаче не трябва да са поставени едно срещу друго. Също така се смята, че всяка ръчно изработена вещ е носител на позитивна енергия.

Друга подходяща фигурка, е тази на дракона. Драконът е древен китайски символ на дълголетието. Пази дома от зли сили и врагове. От египетската традиция пък се е запазило вярването, че изображения или фигурки на котки, поставени в жилището, съхраняват семейния уют.

Други идеи, които можете да опитате, за да поддържате хармонията в дома, са столовете – те трябва да са четен брой. Той е символ на успех, докато нечетният брой – на самота.

Леглото в спалнята ви не трябва да е поставено под прозорец, а долният край не трябва да е разположен срещу врата. В спалнята трябва да е светло.

Вратите трябва да се отварят лесно и широко, за да може позитивната енергия да проникне лесно в дома ви.

Поддържайте прозорците си чисти. Това води до повече яснота в живота ви.

Течащите кранове символизират изтичане на пари от дома ви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе