Днес Папа Франциск ще посети Южна България

Папа Франциск, който е на апостолическо посещение у нас, днес ще посети католическата общност в Южна България.

Знаковото посещение ще завърши със събитието за мир, което ще се състои вечерта на площад „Независимост“ в столицата. На него Светият отец ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания. Шест деца – техни представители, ще държат запалени факли – символ на мира. На сцената ще има маслиново дърво и рози – символ на България.

YouTube

Преди това обаче Светият отец ще посети бежанския център в столичния квартал Враждебна, след което ще отпътува за град Раковски, където с вълнение очакват срещата с него. В църквата „Пресвето сърце Исусово“ той ще отслужи света литургия с първо причастие на 250 деца от всички католически енории у нас, а след обед е срещата на Светия отец с католическата общност в храма „Свети Архангел Михаил“ .

Папа Франциск ще бъде посрещнат на автогарата в квартал „Генерал Николаево“ в Раковски от кмета Павел Гуджеров. В 10:30 часа той ще потегли с папамобила, приветстван по пътя си от множеството, към църквата „Пресвето сърце Исусово“. Дворът на храма е изпъстрен с десетки детски рисунки в чест на неговото посещение, а вътре ще го чакат, облечени в бяло деца, които ще получат първо причастие. С тях ще са и родителите им.

На площада пред храма са монтирани видеостени, на които присъстващите –поклоници, родители и гости на града ще могат да гледат на живо службата и първото причастие. Следобедната среща на папата с католическата общност в квартал „Секирово“ също ще може да се наблюдава на видеоекрани пред храма. Преди това папа Фанциск ще гостува заедно с католическите епископи в манастира „Св. Елисавета“.

Във вторник сутринта папа Франциск заминава за Северна Македония, но с това не завършва обиколката му из Балканите, тъй като в край на май той ще посети Румъния.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе