Бойко Борисов: В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България

В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище „София“.

Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България. „Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре“, каза още българският министър-председател.

YouTube

„Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-вече с отношението към децата, мисля, че беше добро впечатление, заяви Борисов. Най-силното послание, което той отправи от София е мирът. Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите, бяха последните му думи към България“, добави Борисов.

Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. „Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница“, каза още премиерът Борисов.

Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха“, заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе