Очаква се ръст при криптовалутите

Възстановяването на bitcoin от срива през миналата година едва започва.

Един експерт обаче смята, че това ще бъде възраждането на криптовалутата и тя ще стигне нови върхове.

YouTube

Пред CNN Business Майкъл Новограц сподели, че очаква дигиталните пари да утроят цената си в следващите 18 месеца. По неговите думи bitcoin ще се върне към историческия си връх от 20 000 долара, пише Money.bg.

След като преди месеци криптовалутата достигна рекордно дъно тя дълго време се търгувше под 4000 долара. През последните месеци тя възстанови част от загубите си и в момента цената ѝ е около 6000 долара.

Новограц, който е бивш ръководител на хедж фонд и банкер в Goldman Sachs, не вярва, че bitcoin може отново да падне до такова дъно.

„Ще е нужно да се стигне до изграждането на едно ново доверие“, смята експертът.

Първите сигнали за зараждането на такова дойдоха наскоро. След излизането на новината за откраднати 40 милиона долара под формата на bitcoin от тайванската платформа Binance, цената на дигиталната валута се качиха.

Други специалисти обаче остават скептици по отношение на представянето на електронните пари. Нуриел Рубини, който е професор в Нюйоркския университет смята, че bitcoin е „майката и бащата на всички финансови балони“.

В защита на своята теза той посочва, че сривът на криптовалутата е бил много по-сериозен от този по време на Дотком балона. „Bitcoin няма бъдеще като валута, а е обект на една масова манипулация„, смята Рубини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе