Намериха скривалището на заподозрения за две убийства Стоян Зайков

Безрезултатно засега продължава издирването на заподозрения за две убийства Стоян Зайков. Костенец продължава да е под блокада, съобщи Vesti.bg

Единственото ново е, че в един от претърсваните периметри е открито оръжие, съобщи на брифинг тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

YouTube

Той уточни, че като вид и калибър намереното оръжие отговаря на това, с което е извършено едното от убийствата, предстоят експертизи.

Правим всичко възможно да открием Зайков, предполагаме, че е в района, каза Ивайло Иванов, запитан дали е възможно Зайков да е напуснал страната. Главният секретар на МВР обаче отказа повече подробности, като каза само, че имат оперативна информация, че издирваният се крие в района на Костенец.

Вчера отново е имало сигнали за местонахождението на издирвания, проверени са и не са потвърдени. В операцията се използват хеликоптери, термокамери. Целия наличен ресурс на МВР е ангажиран, подчерта Иванов.

Оръжието, което полицията намери днес до Костенец е ловна пушка, съобщи БНР. Открити са и голям брой боеприпаси – патрони. По непотвърдена информация, пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието. С ловна пушка бе застрелян вторият убит в Костенец – съсед и трети братовчед на Зайков.

В ефира на „Събуди се“ по-рано днес секретарят на общината Георги Янакиев каза, че в институцията не е постъпвал сигнал за изведени от града хора. Той изрази надежда скоро заподозреният да бъде заловен и не скри, че местните жители са силно притеснени от случващото се.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе