Проведе се образователна игра, организирана по повод 24 май

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен председателства жури в образователна игра, посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

YouTube

Оригиналната надпревара под надслов „Това го знае даже хлапе“ бе организирана от Ресурсен център-Разград. В нея участваха училищни директори, учители, психолози и ученици от три училища от Разград – НПТГ“Шандор Петьофи“, ПГТС“Христо Смирненски“ и ПГО“Станка Николица“. В отбора на учениците участваха по две момчета от училище  – едното със специални образователни потребности, а другото – негов приятел или съученик.

Отговорите бяха оценявани от четиричленно жури, чийто председател бе Областният управител Гюнай Хюсмен, а членове – зам.-кметът на Разград Галина Георгиева, експертът приобщаващо образование в РУО-Разград Таня Николаева и директорът на Регионалния център Милена Стоянова.

Въпросите, задавани от първокласничката Рени и психолога Кемал, бяха интересни и за публиката, и за журито, затрудниха и участниците. Предизвикателствата бяха от областта на: български език и литература, математика, история, география, култура, обща култура. С минимална преднина 25,5 на 22,5 точки победиха възрастните.

При обявяване на резултатите г-н Хюсмен призна, че е подкрепял младите хора и е впечатлен от техните изяви. Той връчи грамоти на всички участници и им пожела да бъдат все така упорити в усвояване на нови знания, поздрави и организаторите за чудесната инициатива.

Състезанието завърши със ставане на крака и изпълнение на „Химна на Св.св. Кирил и Методий“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе