ОДМВР – Разград предприема засилени мерки по време на баловете

Снимка: Антон Анастасов

Във връзка с необходимостта от осигуряване на добър обществен ред и безопасност на движението по време на абитуриентските балове в област Разград, служителите от ОДМВР – Разград са извършили съвместни проверки с представители на РДПБЗН, ОДБХ и РЗИ и други отговорни институции в увеселителните заведения, в които абитуриентите ще празнуват.

Проведени са срещи с директорите на училищата, които изпращат зрелостници и чиито възпитаници предприемат организирани екскурзии. Завишен е контролът по пренасянето и употребата на обществени места на пиротехнически изделия.

YouTube

Засилено ще бъде полицейското присъствие по главните пътища и в районите на заведенията и местата, където абитуриентите ще се събират. При необходимост автомобилите, превозващи обитуриенти, ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили, с цел недопускане на задръствания, пътни инциденти и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради груби нарушения на правилата за безопасност на пътя вече са санкционирани трима водачи и трима пътници, возили се на прозорците на автомобилите по време на движение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе