Времето днес

Днес ще е тихо и почти сухо.

Облачността в по-голямата част на страната – минимална. Слаби превалявания се очакват в планините и в някои райони на Източна България в късния следобед и привечер, информира NOVA. Температурите – между 23 и 28 градуса. Около Черноморието ще е слънчево и топло. Температури – 22-24 градуса на въздуха и около 18 градуса на морската вода по южното крайбрежие. В планинските масиви на Западна България и по дължината на Стара планина са възможни слаби превалявания.

YouTube

В следващите дни очакваме страната ни ще попадне под нова зона с ниско атмосферно налягане. Очакваме валежи, които ще обхванат дните до края на седмицата. По-значителни валежи и гръмотевични бури ще има от четвъртък следобед до края на петъчния ден. В първия ден ще вали по-интензивно в западните и централните райони на Южна България. А на 24 май валежите ще обхванат централна и Източна България. И през двата дни ще има условия за градушки. По-уязвими се са районите на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. На много места в централните части на страната валежите в четвъртък и петък ще са интензивни. Валежните количества ще достигнат нива над 20-30 литра на квадратен метър за денонощие.

Значителен риск от поройни наводнения има в следващите 3 денонощия за много реки в централните части на страната. Степен на опасността „тревога“ е обявена за горното течение на река Янтра и по водосбора на Марица – река Стряма. Освен тях, под наблюдение са още горните течения на Вит и Осъм, Камчия, Тунджа и Струма, както и техните притоци.

До края на седмицата не се очакват големи колебания в температурите – сутрин и вечер термометрите ще показват между 12 и 14 градуса, а през деня – между 20 и 25 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе