Повдигнаха две обвинения срещу Мартин Камбуров

Снимка: beroe.bg

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 38-годишния Мартин Камбуров, съобщиха от държавното обвинение.

Нападателят на „Берое“, който има 217 попадения в родния елит и е втори във вечната ранглиста по този показател, е обвинен за това, че 26 май в Пловдив противозаконно е унищожил чужди движими вещи – три броя „скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“, както и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото.

YouTube

Според събраните до момента доказателства, в неделя на пловдивската улица „Полк. Сава Муткуров“ е бил паркиран лек автомобил „Фолксвагаген“ след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „Паяк“. Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране“ с трима служители – водач, текелажник (прекачвач) и полицейски служител от „Общинска полиция“.

Заради неправилното паркиране, на фолксвагена са поставени три скоби, а служителите подготвяли репатрирането му. В този момент се появил Мартин Камбуров, тъй като автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, футболистът започнал да ги обижда и ругае. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране.

Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но Камбуров отказал да го предостави. Той се качил в автомобила и потеглил, въпреки поставените скоби. След няколко метра спрял, а на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РПУ. Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.

Мартин Камбуров е задържан за срок от 24 часа, а днес с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

Бързото производство срещу футболиста ще приключи в законния срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе