Седмицата започва със слънце

Топла, но дъждовна ще е последната седмица на месец май, показва прогнозата на метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще е предимно слънчево с висока облачност, по-значителна над западната половина от страната. След обяд ще се образуват купести облаци и на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31 градуса, по Черноморието с няколко градуса по-ниски.

YouTube

Във вторник и сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България ще бъде слънчево. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°, по-ниски – през първия ден по Черноморието, където югоизточният вятър ще се усили.

От четвъртък до края на седмицата въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Още в четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури, отначало в западните райони, впоследствие и на изток, ще се понижат.

През почивните дни вятърът ще се обърне от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе