Снимаш докато караш – 3 месеца без книжка

Снимка: pixabay.com

Шофьор на камион бе заснет да снима с телефона си докато кара на магистрала M60 във Великобритания в близост до Манчестър. Шофьорът протегнал ръка през прозореца с телефона си, за да заснеме група колоездачи, които карали на пътя. Според него, постъпката му изобщо не била опасна и по никакъв начин не застрашавала останалите участници в движението.

Коренно противоположно обаче е мнението на британските пътни полицаи, които спрели композицията и съставили акт за нарушение на Закона за движение по пътищата във Великобритания, пише kamioni.bg. На шофьора, чиито данни не се съобщават, е отнето свидетелството за правоуправление на МПС за срок от 3 месеца. Ако иска отново да си изкарва прехраната като шофьор на камион, той трябва да кандидатства за професионална категория повторно.

YouTube

Това далеч не е единственият случай, в който професионален шофьор рискува своя и живота на други участници в движението, докато шофира. Друг шофьор на камион е заловен на магистрала M40 да извършва картови плащания по телефона си, като държи в едната си ръка банкова карта, а в другата своя телефон. Неговото наказание е сходно с неосъществения спортен оператор.

Използването на телефон по време на шофиране е второто най-често срещано нарушение по пътищата на Великобритания. Според пътните власти в страната този вид нарушение е причината за около 30 смъртни случая следствие на катастрофи годишно. Единствено неизползването на предпазен колан е по-често срещано нарушение.

Източник: kamioni.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе