Издирват жена и бебето й, изчезнали в Дунава

Продължава издирването на 31-годишната жена и 8-месечното й бебе, изчезнали в Дунав, край Силистра, в събота.

Тогава вечерта, около 20,30 часа разхождаш се в Дунавския парк силистренец спасява 7-годишно момче от удавяне. Оказва се, че някъде във водата са майка му и сестричката му, пише 24 часа.

YouTube

56-годишният мъж разхождал кучето си, когато забелязал бедстващото дете. Той навлязъл във водите на реката и достигнал момчето, а с помощта на друг мъж двамата били изтеглени на брега.

Детето разказало, че в реката влезли заедно, уплашило се и започнало да вика. Успяло да се задържи за някакви клони.

Жената е от село Правда, Дуловска община – Айшегюл. Наскоро се завърнала от Германия, където били заедно цялото семейство. Мъжът й останал там. Съпругът й бил от съседно село – Руйно. Като се оженили тя отишла да живее при него. После си купили къща в общинския център Дулово. Хора от селото не са чували да са имали някакви проблеми или тя да е страдала от психическо заболяване, за да предприеме подобно самоубийствено действие. Но и трудно могат да приемат, че е просто инцидент.

В социалните мрежи се срещат предположения, че е възможно да е следродилна депресия.

До Силистра стигнала с такси.

Преди ден силистренци пътуващи често с ферибота до отсрещния румънски град Кълъраш коментираха, че трупът на жената бил изплувал.

Все още обаче официална информация за това няма. Румънските гранични власти са уведомени и имат описание на издирваните, а български катер на граничните власти продължава издирването. Бреговата охрана също прави обход.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе