Академията Лудогорец награди отличниците

Лудогорец U16 и U18 са най-добрите отбори на Академията на Лудогорец за сезон 2018/2019 г. Това стана ясно на тържествената церемония за награждаването на отличилите се през кампанията млади таланти на „орлите“ в театралната сграда на НЧ „Развитие 1869“ в Разград. Двете формации спечелиха златото в своите възрастови групи. По-малките са и зонални шампиони, а по-големите заслужиха привилегията да се състезават в Младежката Шампионска лига. С Лудогорец U16 работят старши треньорът Иво Градев, помощникът му Димитър Стойков и треньорът на вратарите Добромир Добрев. Участниците в Младежката Шампионска лига са водени от старши треньора Тодор Живондов, Дилян Георгиев – помощник и кондиционен треньор и Виктор Георгиев, треньор на вратарите.

На тържеството бяха раздадени седем индивидуални приза. За най-добър вратар бе обявен Владимир Русанов от U18, за най-добър защитник Анастас Пемперски от U16, за най-добър полузащитник Росен Иванов от U16, за най-добър нападател Калоян Симеонов от U17. Другите три индивидуални награди бяха за най-добрия голмайстор, най-полезен състезател и най-перспективен. Заслужиха ги съответно Константин Димитров от U13,  Петър Караангелов от U18 и Петър Кирев от U14.

YouTube

Собствениците на ПФК Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви наградиха с ръчни часовници всички футболисти от трите формации на Академията, играли на финал през сезона – U14, U16 и U18. Най-малките, водени от Емил Георгиев, останаха втори, но спечелиха първенството в своята зона Варна. 

Гости на тържеството бяха кметът на Разград д-р Валентин Василев, областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на Борда на директорите на Лудогорец Теменуга Газдова, директорът „Спортна администрация“ в клуба Георги Караманджуков, председателят на Областния съвет на БФС Динчер Къров, старши експертът по физическо възпитание и спорт в РУО-Разград Николай Миланов и председателят на фен фракцията „Грийн фронт“ Светлан Иванов. Те връчиха наградите на призьорите в различните категории.

В културната програма участваха млади таланти от НЧ „Напредък“ и Центъра за работа с деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе