Изстреляна ракета падна до леглото на старица в старозагорско село

Противоградна ракета, изстреляна към 02:20 часа на 2 юни от полигон за борба с градушките в землището на старозагорското село Петрово проби покрив на къща и падна на сантиметри от леглото на спяща старица в село Остра могила, пише „Монитор“.

Според посетилите мястото на произшествието експерти дългото около 30 см парче с химикал вътре е част от противоградната ракета Лоза 3 , които се ползват от националната служба за борба с градушките. Само по чудо 91-годишната Стефка Бонева е останала невридима, минути преди ракетата да падне на пода там е седял синът й Марин.

YouTube

Това е пореден случай на невзривили се в облаците ракети, коментират запознати, миналата седмица такова парче е паднало пред паркиран в краен квартал на Стара Загора автомобил, няколко инцидента имало и в други старозагорски села.

От полигона в Петрово препратиха питанията по темата към пресцентъра на ИА „Борба с градушките“, само в петък от полигона са били изстреляни над 250 ракети. Типът Лоза 3 се произвеждат от „Стройпроект“ ЕOOД, собственост на Христо Крушарски, който има свои заводи както у нас, така и в Аржентина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе