Проведе се читалищно събитие в Благоево от Комуникационната стратегия за ЕС

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на читалищно събитие в село Благоево, част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Концертът в НЧ”Просвета 1871” бе посветен и на ваканцията, която вече започна за децата в селото, част от тях са включени в група „Благоевски звънчета” и със своите песни и танци имаха основна роля в концерта. Още преди концерта малчуганите се впечатлиха от изложбата на 3D пъзели на европейски културно-исторически паметници.

YouTube

Експозицията бе представена за пръв път извън Разград, дни след като 48 петокласници от цялата област сглобиха 16 3D пъзела на детски празник в Разград. Малките жители на Благоево дори опитаха да сглобят един от пъзелите – на административните област в България – и се справиха чудесно.

В концерта участва и Фолклорната формация „Благоевски ритми”. Представени бяха и хумористичен разказ на Чудомир и съвременен скеч „Снаха и свекърва”.
Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави ръководството на читалището за активната дейност, заради което културната институция е сред избраните да организират събитие от Комуникационната стратегия на България за ЕС. Пожела на местните хора да имат възможност да посетят забележителностите, чиито макети разгледаха и наживо – като туристи, не като гастарбайтери, а в същото време да продължат да пазят и съхраняват традициите, които представят в подобни концерти.

Това бе второто за 2019 г. събитие от Комуникационната стратегия, организирано в Разградска област със съдействието на Областна администрация. Първото бе на НЧ“Наука 1937“-Тодорово през март, предстоят подобни събития, организирани от: НЧ”Саморазвитие 1902”-Завет, НЧ”Развитие 1906”-Сейдол, НЧ”Васил Левски Звънарци 1932”-Звънарци, НЧ”Напредък 1915”-Юпер и НЧ”Отец Паисий 1937”-Желязковец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе