Арестуваха Мишел Платини за корупция

Бившият шеф на УЕФА Мишел Платини е бил арестуван във Франция.

Във вторник сутрин бившият футболист е бил отведен от униформени и е задържан в сградата на Службата за борба с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер, съобщава френското издание Mediapart, цитирано от Topsport.bg .

YouTube

Според френското издание по случая е бил разпитан и Клод Гуон, който е бивш шеф на кабинета на Никола Саркози по времето му на президент на Франция. Mediapart добавя, че Катар е предложил необичаен бонус на ФИФА от 100 милиона долара в случай, че спечели домакинство на световното.

През 2015 г. Платини и бившият президент на ФИФА Сеп Блатер бяха изхвърлени от футбола за срок от 8 години. Двамата бяха признати за виновни в конфликт на интереси, невярно счетоводство и отказ за сътрудничество на разследващите. В крайна сметка санкцията на Платини беше намалена наполовина от Етичната комисия към ФИФА. Тя изчита през октомври, а в интервю за „Ню Йорк таймс“ през миналата седмица, французинът обяви, „Ще се върна“.

През миналата година Платини обяви, че е бил оправдан от швейцарските власти. Френската футболна легенда добави, че е станал жертва на заговор за изхвърлянето му от футбола.

63-годишният французин беше начело на УЕФА между 2007 и 2015 г., а след оттеглянето на Сеп Блатер от ръководството на ФИФА имаше желание да се кандидатира за президент на световната централа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе