За пореден ден ще имаме слънце и дъжд

Днес ще преобладава слънчево време.

След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западните и северните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

YouTube

Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за София – около 28°. Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е близко до средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 28° и 30°. Температурата на морската вода е от 21 на север от н. Калиакра, до 25-26 в южните райони. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе