Днес се провежда НВО по чужд език

Днес се провежда национално външно оценяване по чужд език за седмокласниците. Оценяването е по 6 езика – английски, немски, френски, италиански, испански и руски език.

Изпитът, който е по желание, започва в 9 часа и продължава 60 минути. Той включва три компонента – слушане и отговор на въпроси към чутите текстове, граматика с въпроси с избираеми и кратки свободни отговори и писане на кратък текст по зададена тема. За всеки компонент учениците имат по 20 минути.

YouTube

Желание да се явят на този изпит са заявили 1823 ученици от цялата страна. Най-много желаещи има за изпита по английски – 1744 ученици, като в София те са 625, във Варна – 130, а по 121 желаещи за изпит по английски има в област Благоевград и София-област.  Малко под сто са седмокласниците в  Бургас, Велико Търново, Добрич, Разград и Шумен, които също искат да държат изпит по английски език.  37 ученици от цялата страна са пожелали да се явят на изпит по немски език, а 29 – на изпит по руски език. Италиански и френски език са избрали по 6 ученика, а само един  е пожелал да провери знанията си по испански език. В областите Кърджали, Сливен и Смолян има само по двама ученици, желаещи да държат изпит по английски език. В две области – Враца и Ямбол, седмокласниците не са пожелали да се явяват на изпит по чужд език.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе