Младите шофьори са най-честите участници в тежки катастрофи

Снимка: Цветелина Георгиева

Зачестилите инциденти по пътищата на страната от последните седмици станаха причина и за по-строг контрол от пътна полиция.

Следи се за спазване на ограниченията за скорост и на мерките за безопасност при пътуване – използване на колани и столчета за деца, предаде БНТ.

YouTube

Акцията започна в началото на седмицата и приключва днес в полунощ. Данните, предоставени от МВР, са стряскащи – до момента са регистрирани над 20 000 нарушения, като половината от тях са свързани с превишена скорост. В рамките на няколко дена са станали 75 тежки катастрофи с 12 жертви и 89 ранени.

Най-честата причина за смъртните случаи е несъобразена скорост. Натоварено остава и движението по автомагистралите.

От „Пътна полиция“ заявиха, че по време на интензивния трафик ще увеличат присъствието на патрулите. По Черноморието са командировани допълнително полицаи.

Все по-често в тежките пътни инциденти участници са младите шофьори, заяви пред медии гл. инсп. Калоян Драгнев от „Пътна полиция“.

От там заявиха, че са започнали проверка за наличие на ограждения, които предотвратяват излизането на животни на пътя. Признаха, че на места такива няма. Ще се проверява и дали пътните знаци се виждат добре.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе