Днес има условия за гръмотевични бури

Днес от север на юг през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Още преди обяд на места в Северна България, а до края на деня в много райони на страната, ще превали краткотраен дъжд. На повече места и по-интензивни ще са валежите в Централна и Източна България. Има условия в отделни райони да се развият гръмотевични бури, възможни са и градушки.

YouTube

В западната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, а в източните райони ще е от североизток, до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в крайните югозападни райони до 33-34°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд в северните райони, а до края на деня и по цялото крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен от североизток, но на моменти ще е силен и поривист. Максималните температури ще са между 25° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала, след обяд на юг и временно до 4 бала.

В планините времето ще е динамично. Още сутринта в Стара планина, а около и след обяд и в останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места и интензивни валежи, придружени с гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток, ще прониква по-хладен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°. Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, след пладне ще започне да се повишава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе