Легенда на Локо Мездра се застреля в дома си

Черна се оказа днешната сряда в Мездра. Втори човек се е самоубил тази сутрин, съобщи BulNews.bg.

Починалият е Ваклин Добрев, който е добре познат в железничарския град като един от легендарните футболисти на местния тим „Локомотив“ от близкото минало. Той е сложил край на живота си към 9 часа днес, като се прострелял с пушка в дома си.

YouTube

Известният спортен деятел и предприемач страдал от тежко онкологично заболяване. Той решил да сложи край на мъките си, като дръпне спусъка. След това той не починал веднага, а бил откаран в болница, но въпреки усилията си, лекарите не успели да го спасят.

Ваклин Добрев е роден на 18 август 1951 г. Дългогодишен футболист на Металург – Елисейна, ЖСК – Металург и Локомотив (Мездра) в Северната „Б“ РФГ през периода 1972 – 1980 г. Преди това облича екипите на Стрела – Старо село, юношите на Ботев – Враца, АДФ Сливен, Левски – Лом и Ботев – Козлодуй. Офанзивен халф, един от изявените реализатори на отборите, в които играе.

След приключване на спортната си кариера е член на Управителния съвет на ФК Локомотив (Мездра) през първото десетилетие на този век. Занимава се с частен бизнес, създател и бивш собственик е на Хотелски комплекс „Ваклинов“ (сега „Долче вита“).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе