Дубай – 3 страхотни причини да посетите този туристически рай

Снимка: pixabay.com

Като една от най-развитите и богати страни не само в Близкия изток, но и в света, Обединените арабски емирства привличат голям брой посетители. Туристическият портал за почивки и екскурзии Travo.bg ви предлага голямо разнообразие от оферти, които на практика са целогодишни.

Липсата на сезонност и многобройните туристически атракции там превърнаха страната в желана дестинация, към която се отправят туристи с всевъзможни интереси и от всички възрасти.

YouTube

Дубай е основният притегателен център за туристите, тъй като тук се изграждат някои от най-мащабните и невиждани досега проекти. Страната твърдо е решена да се превърне в световен фактор в туризма, а ако трябва да сме честни, това вече е факт.

Времето в Дубай

Времето в Дубай и като цяло в ОАЕ е горещо през цялата година. Там на практика лятото никога не свършва. Има два сезона – топло лято от декември до март и горещо лято от април до ноември.

По-голямата част от туристите избират зимния сезон, през който температурите са около 23 – 25 градуса на сянка, тъй като лятото с неговите 40 – 50 градуса прави жегата трудно поносима, особено за туристите от Европа, които са свикнали на по-хладен климат.

Времето там е постоянно сухо, тоест няма причина да се притеснявате от валежи. В Дубай понякога не вали с години, а времето е почти винаги безоблачно и слънчево.

В случай, че решите да си подарите екскурзия до Дубай, ще имате невероятната възможност да се уверите сами колко невероятен е климатът там.

Морето

Водите на Персийския залив са топли през цялата година, като там те са около 21 – 23 градуса през най-студените месеци. В комбинация с неустоимия си тюркоазен цвят, те привличат огромен брой плажуващи през всичките 12 месеца в годината.

Плажовете са също фантастични. Те се отличават с това, че са покрити с изключителен бял пясък, който е много фин и гладък, така че създава приятно усещане при разходка по плажа.

Дубай и чудото на инженерната мисъл

Дубай има много атракции, с които да привлече туристи и определено се справя добре с тази задача. Градът е вълнуващ и определено ще ви накара да затаите дъх с изключителната си архитектура.

Там ще откриете една от емблемите на Дубай – 7-звездният хотел Бурдж ал Араб, който се издига на специално създаден за него остров насред водите на Персийския залив, непосредствено до брега на модерния град. Хотелът напомня на издути платна на лодка, с което се подсилва ваканционното усещане.

В Дубай се намират също така и “The World” и “Палм Джумейра” – създадени в морето структури, представляващи изкуствени острови и полуострови. Там можете да откриете както луксозни хотели, така и частни и туристически вили.

В Дубай можете да видите и най-високата сграда в света в наши дни. Тя е известна под името Бурдж Халифа и се издига на височина от 828 метра, което е абсолютен рекорд в човешката история за изкуствено изградена сграда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе