Интензивни валежи в цялата страна

Днес ще се захлади. Очакват се значителни валежи в централните и източните райони на страната.

Сутринта ще има повече слънце, но след обяд облаци ще покрият небето и на много места – главно в Централна и Източна България ще завали. В някои райони явленията ще са интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

YouTube

В планините ще е облачно, главно в масивите от Централна и Източна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

По морето също ще има облаци и в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 25° – 27°.

През нощта, утре през целия ден и в нощта срещу четвъртък преваляванията ще се усилят. Страната ни попада под влиянието на средиземноморски циклон. Очакваме локални интензивни валежи, гръмотевични бури, силни пориви на вятъра и градушки. Валежните количества в някои райони ще достигнат над 40 литра на квадратен метър за денонощието.

За сряда е в сила предупреждение за опасно време, което обхваща почти цялата страна, без Северозападна България.

Заради предстоящия цикъл валежи под наблюдение са много реки в цялата страна. Ниво „Тревога” е в сила за водоемите в района на Източна Стара планина и централната част на крайбрежието. Предупреждения има и за реките в Североизточна България.

Времето ще се стабилизира в четвъртък през деня. Преваляванията ще намалеят , но ще остане хладно за сезона – около 25 градуса в следобедните часове. С приближаването на почивните дни температурите леко ще се повишат до към 27-28 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе