Проведе се концерт в читалището в Ловско

Заместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова откри в село Ловско, община Лозница, събитие за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз. Концертът в НЧ”Димо Арсов 1926”-Ловско бе част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 г.

YouTube

Г-жа Црънгалова припомни, че преди месец Областна администрация-Разград организира детски празник „3D Европа”, в който участваха и ученици от две училища в община Лозница – СУ”Христо Ботев”-Лозница и ОУ”Виделина”-Сейдол. Част от сглобените от децата пъзели на европейски забележителности бяха представени в експозиция в залата на читалището в Ловско, за да имат възможност да ги разгледат и местните жители, а винилът, върху който бяха подредени 3D пъзелите, бе част от декора на тазвечершния концерт. В експозицията бе включен и още един пъзел на немски замък, който деца от Ловско са сглобили, а пред сградата на читалището малките художници бяха нарисували своите европейски мечти. На читалищната библиотека в Ловско Областна администрация-Разград предостави брошури и справочници за Европейския съюз.

Г-жа Црънгалова поздрави читалищния секретар Евгения Павлона за активната работа на съставите към културната институция и заедно с останалите зрители аплодира участниците в концерта.

Песни и танци от всички фолклорни области в страната представиха: Детска фолклорна група, ТС”Фолклоритъм” и певческа група „Родопски гласове”, както и индивидуални изпълнители, сред които най-силно впечатли най-малкият музикант и певец – 7-годишният Ахмед Бирков, който за пръв път се представи на сцена.

Това бе третото за 2019 г. събитие от Комуникационната стратегия, организирано в Разградска област със съдействието на Областна администрация. Първото бе на НЧ“Наука 1937“-Тодорово през март, през юни бе в НЧ”Просвета 1871”-Благоево, предстоят подобни събития, организирани от: НЧ”Саморазвитие 1902”-Завет, НЧ”Васил Левски Звънарци 1932”-Звънарци, НЧ”Напредък 1915”-Юпер и НЧ”Отец Паисий 1937”-Желязковец.

Гости на събитието бяха и Даниела Петрова и Тодор Иванов от РЕКИЦ Читалища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе